Сглобяема къща - село Голямо Дряново

завършена сглобяема къща Дряново

Сглобяемата къща, която представяме е изцяло проектирана и построена от ЕКОЗИД. Това е просторна и комфортна еднофамилна къща, потънала в светлина, уют и комфорт, проектирана по индивидуално задание на Инвеститора. Фирмата има затворен цикъл – от проектирането, което включва разработването на идейния проект, технически проект с всички части, изграждане на фундамента и цялостно изграждане на сградата с всички довършителни работи.

Целият цикъл от идеята за сглобяемата къща до цялостното й завършване отнема до 6 месеца. Благодарение на технологията, която ЕКОЗИД използва и която е уникална за България, изграждаме стените изцяло завършени и готови в заводски условия. Така, на място, сглобяването на сградата отнема до 2-3 дни, което се постига благодарение на изключителната прецизност и контрол на качеството.


Квадратура и характеристики на сглобяемата къща.

 

Домът е с РЗП 263.00 квадратни метра. В тях са разположени кухня, трапезария, дневна-гостна, кабинет, три спални, санитарни възли, мокро помещение, гараж и веранда. Сглобяемата къща е с външни стени КОМФОРТ, които са разработени в два варианта спрямо фасадното покритие: с дървена ламперия и мазилка.

Конструкцията на външни стени КОМФОРТ издържа на земетресения с магнитуд:

- до 7 степен по скалата на Рихтер.

- до 9 степен по Европейската макросеизмична скала.

Основите на къщата са ивичен фундамент от стоманобетон. Върху него са поставени готовите стени, произведени във фабриката на ЕКОЗИД в село Черганово, община Казанлък. Стените се произвеждат с вградени в тях Ел, ВиК инсталация и дограма. Напълно готови, стените се доставят на обекта и на място се монтират за фундамента и една за друга.

Дървеният материал, използван за сачаци, пергола и други видими елементи е обработен с масла на немската фирма OSMO, лидер сред продуктите за финишна обработка на дървото. Продуктите OSMO са произведени на основата на грижливо пречистени разстителни масла и восъци. След изсъхване всички повърхности са обсолютно безвредни за човека, животните и растенията.

Поради отличните изолационни характеристики на нискоенергийните сглобяеми къщи ЕКОЗИД климатизацията е изключително лесна. През летния период помещенията са прохладни, а през зимния са лесни за отопление. Практически за целта могат да се използват всякакви енергоизточници.


В завършената сглобяема къща Дряново отоплението е комбинирано.

 

- Ел. Котел – ДИОН 12 KW включва при студени дни, за да подпомага термопомпата, която е основен източник на топлина, както за отоплението така и за топлата вода.

- Термопомпа Слънце/Въздух-Вода – 2 броя, на фирма ТиноТех ЕООД. Моделът е HEETEX – ECO2. Всяка термопомпа се състои от два слънчеви панела и термодинамичен модул. Изпълнението е монофазно с СОР до 5.4.

 

Озеленяването и вертикалната планировка на тази сглобяема къща отново са направени от ЕКОЗИД.

 


Изпрати запитване до ЕКОЗИД!