СТРОИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ
вижте повече
дървени конструкции
дървени конструкции

Качеството на дървесината и специалната й обработка гарантират липсата на заболявания и вредители. Конструктивните елементи се заготвят в производствената база на фирмата в село Черганово, община Казанлък. За изработката им се използва иглолистен дървен материал с остатъчна влажност от 12 % до 14 %, което го характеризира, като сух дървен материал.

конструктивни връзки

Конструктивните връзки са гъвкави. Благодарение на това те са изключително надеждни при земетресения и ураганни ветрове. Те се изпълняват със специални неръждаеми крепежни елементи на фирма ROTHOBLAAS за дървени конструкции. Дървената конструкция се захваща здраво към стоманобетоновата основа чрез анкерни болтове.

конструктивни връзки
изолационна вата
изолационна вата

Като основен изолационен материал използваме минерална вата ISOVER и KNAUF. Минералната вата не гние, устойчива е на студ и топлина, има ниска хигроскопичност, не гори и не я нападат гризачи. Правилното ориентиране на влакната осигурява и напълно ефективна звукоизолация, по-добра, отколкото при другите топлоизолационни материали. Като естествен скален материал ватата е екологично чиста и също така негорима, което позволява сравнително достъпна цена и ефективното й използване за огнезащита при най-високия клас на горимост А1 (по БДС-EN 13501-1).

влагоустойчиви плочи

В конструкциите използваме OSB плоскости на фирма KRONOSPAN. Същите намират приложение в стенните панели, покривните плочи и междуетажните конструкции. Това е висококачествен европейски продукт, с приложение за конструктивни цели, изискващи стабилност в размерите и устойчивост на натоварване. OSB3 се произвежда съгласно предписанията на EN 300. Техническите показатели покриват напълно изискванията за носещи конструкции във влажна среда. Плочите са екологично чист материал.

влагоустойчиви плочи
полимерна мазилка
полимерна мазилка

Като завършващо фасадно покритие използваме полимерна фасадна мазилка на Теразид – Smart Line и Weber. Основните предимства на полимерните мазилки са във високата им водоотблъскваща способност, неограниченото многообразие от цветове в които могат да бъдат оцветявани и много високата им пукнатиноустойчивост. Благодарение на своята висока еластичност, полимерните мазилки са много подходящи като финишно покритие върху топлоизолационни системи, защото много добре могат да поемат температурно обусловените промени в топлоизолационните плочи. 

гипсокартон

За вътрешни обшивки по стени и тавани използваме гипсокартон Knauf. Гипсокартонът е строителен материал под формата на плоскост. Представлява два пласта специална хартия (картон),  между които има сърцевина от гипс.

» Обикновен (GKB) – използва се за сухи и закрити помещения и обикновено е с бял цвят на листовете.

» Влагоустойчив (GKI) – използва се за влажни и мокри помещения, обикновено е със зелен цвят .

» Пожароустойчив (GKF) – използва се в помещения с повишени изисквания за пожароустойчивост обличане на камини и др. Обикновено е с червен цвят на листовете картон.

гипсокартон
гипсофазер
гипсофазер

Прилага се във всички области на сухото строителство, включително за кухни и бани в жилища или за помещения с подобно предназначение. Използва се за подобряване на звукоизолацията и пожарозащитата, съкращава строителните срокове, подходящ при подово отопление. Гипсофазерът представлява смес от 80 % гипс и 20 % целулозни влакна от вторична хартия, която се пресова на плоскости. Той съчетава в себе си качествата на четирите вида гипсокартон при по-голяма здравина.

В нискоенергийните и пасивни сглобяеми къщи ЕКОЗИД, гипсофазерът намира приложение при изграждането на топлоизолации и шумоизолации в подовете.

изолации pavatex

» Покривна изолацияPAVATEX осигурява защита от дъжд, шум, студ през зимата и топлина през лятото.

» Външна изолация – изолационните плоскости на PAVATEX служат за топлоизолация и предпазват ограждащите конструкции от задържане на влага.

» Вътрешна изолация – благодарение на своята дифузионна пропускливост, изолационните системи на PAVATEX спомагат за осигуряването на здравословен микроклимат в сглобяемите къщи..

» Подова изолация – висока якост на изолационните подови строителни материали, произведени от PAVATEX, използвани под замазка, асфалт и сухи подови системи за строителство, осигуряват спокойствие и комфорт.

изолации pavatex
плочи PAVATEX
плочи PAVATEX

» Плочи, които се използват за облицовка на външната страна на покривните конструкции и стени. Те осигуряват дифузия на влагата отвътре на вън и предпазват, както конструкцията така и изолационния материал от въздействието на евентуално попадналия влажен въздух във вътрешността.

» Изолационен материал за вграждане в дървената конструкция, естествен материал с отлични топлоизолационни характеристики.

покривно покритие

Изберете видът на покривното покритие за Вашата сглобяема пасивна или нискоенергийна къща с дървена конструкция.

» Керамични керемиди на фирма WIENERBERGER.

» Битумни керемиди на канадската фирма IKO.

» Метални керемиди с полимерно покритие в различни цветове.

покривно покритие
Водоотвеждаща покривна система
Водоотвеждаща покривна система

» PVC – Водоотвеждащата система е произведена от „DEVOREX”. PVC системата CLASSIC се отличава със здравина, устойчивост на екстремни температурни условия и ултравиолетови лъчи, бърз монтаж. Предлага се в  различни цветове.

» Метална – Водоотвеждаща система с полимерно покритие в различни цветове.

дограма

» PVC дограма – Предлагаме 5 или 6 камерен профил с двоен или троен стъклопакет на фирмите KMG, Profilink и Salamander. 

» Дървена дограма – Продукти на фирма ADVERSO, чиято дървена дограма е сертифицирана от Passive House Institute, което е неоспоримо доказателство, че отговаря на всички стандарти за пасивна къща.

 

дограма
интериорни врати
интериорни врати

Интериорни врати са от МДФ, като ние Ви предлагаме продуктите на нашия дългогодишен български партньор EUROSTILL и на европейския лидер на пазара за вътрешни интериорни врати, полската компания CLASSEN. Разгледайте предлаганите от тях дизайнерски решения и изключително богат избор от модели интериорни врати в различни цветове.

» CLASSEN

» EUROSTILL

входни и гаражни врати

» Входни врати на фирма HÖRMANN. Запознайте се с богатия избор на външни врати на производител № 1 в Европа. 

» Гаражни врати – Всички гаражни врати HÖRMANN са преминали успешно дългосрочни тестове в реални условия, които гарантират създаването на усъвършенствани серийни продукти с качеството на марката HÖRMANN. По тази причина, както и благодарение на отличните технически решения и безкомпромисното гарантиране на качеството, при HÖRMANN получавате 5 години гаранция за всички задвижвания за гаражни и портални врати.

входни и гаражни врати
настилки по тераси
настилки по тераси

» Гранитогрес – материал характеризиращ се с изключителна твърдост, здравина и устойчивост. Именно тези качества го правят идеален строителен продукт, който да се използва за подови настилки по тераси и балкони. Покриването на пода с гранитогрес осигурява сигурна защита от проникване на вода и други видове течност. Освен това той е изключително здрав и устойчив на удари строителен материал.

» Декинг – това е естествен масивен паркет за външно приложение. Дървесината, от която се произвежда декингът (Тик Сиам, Ипе, Термообработен ясен, Евкалипт и Пао Оро) допринася за уникалната здравина и устойчивост на износване. 

вътрешни подови настилки

Тук разнообразието може да бъде голямо в зависимост от желанието на клиента. Ние предлагаме:

» Теракот

» Ламиниран паркет – здрава и трайна подова настилка, която бързо се монтира и лесно се поддържа. Предлага се в различни декори, имитиращи цвета на дървесината.

» Трислоен паркет

» Мокет

вътрешни подови настилки
вътрешно боядисване
вътрешно боядисване

Вътрешно боядисване на стени и тавани с българска боя „Леко Интерин” на фирма „Оргахим” АД.

Вододисперсионната боя е екологично чист продукт, позволяващ на стените да „дишат”. Той е с отлична белота и траен копринен блясък на покритието. Освен това тази боя е лесна за поддържане и устойчива на мокро триене и миене.