ЗА НАС
вижте повече
По-доброто строителство
По-доброто строителство
По-доброто строителство

 ЕКОЗИД е семейна компания, основана на опита на поколения строители. Днес тя се развива в областта на строителството на сглобяеми дървени къщи. Сглобяемите къщи, които ние, в ЕКОЗИД, изграждаме са ориентирани към природата и всички използвани от нас материали са 100% натурални, екологични и рециклируеми. В дейността си ЕКОЗИД използва най-модерни технологии за проектиране на дървени къщи, производствени халета и всякакви конструкции от дърво. Изгражданите сглобяеми дървени къщи, със своите енергийни характеристики, покриват най-високите европейски стандарти за енергоефективност и съответстват на стандарта „пасивна къща“.


  Опазването на природата е основен приоритет за нас!

 

 Построяването на сглобяема къща означава много повече от просто създаване на жилищни пространства. Съвременната архитектура вече не се определя само с дизайн и функционалност – необходима е и социална ангажираност към обществото, т. е. използването на устойчиви и екологични строителни решения.

 В ЕКОЗИД, приемаме това предизвикателство и убедено можем да заявим, че не само предоставяме перфектното сглобяемо строителство на нашите клиенти, но и допринасяме отговорно за развитието на градското пространство, което оформя нашето ежедневие. Това е една от причините всички сглобяеми къщи и сглобяеми сгради на ЕКОЗИД да са проектирани, като нискоенергийни или пасивни.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС
Какво предлагаме?
  • Проектиране и строителство на къщи, складове и производствени халета на базата на дървена конструкция
  • Изработка на покривни конструкции и конструктивни връзки за дървени конструкции

В проектантската си дейност фирмата използва специализиран софтуер, позволяващ триизмерно проектиране в част конструкции с детайлна визуализация на  всички връзки и елементи на най-сложни дървени конструкции. Визуализация на софтуера можете да видите тук.

Фирмата разполага с най-съвременно оборудване за производство на всякакви конструктивни елементи за сложни съоръжения и изделия от дърво и импрегнация на материала. За възможностите на CNC оборудването, с което разполагаме, можете да се убедите сами от демонстрационно видео.

При изработката на дървени ферми или други конструкции, монтажните дейности се извършват в производствения цех на фирмата на специален монтажен  стенд с точност до милиметър.

На строителната площадка Така заготвената конструкция във фабриката на ЕКОЗИД се транспортира на обекта за монтаж. Самия монтаж е лесен и прецизен без да се налага рязане или напасване на елементите. Уверете се сами от видео, заснето на строителната площадка като кликнете тук.

Предимства:

  1. Висока точност на заготовките
  2. Лесен монтаж – не се налага допълнителна обработка чрез рязане на обекта. На самите конструктивни елементи са маркирани местата за връзките
  3. Високо качество на крайния продукт, поради изключителните точности, постигнати при проектирането и изработката на елементите и намаляване до минимум фактора „човешка грешка“

Съкращаване сроковете на целия процес и особено монтажните дейности на обекта.