Откриване на фабрика ЕКОЗИД

 Официално бе открита нова фабрика на фирма ЕКОЗИД за производство на дървени конструкции и сглобяеми нискоенергийни и пасивни къщи. На церемонията присъстваха кметът на община Казанлък г-жа Галина Стоянова, кметът на с. Черганово, г-жа Светла Трифонова, както и инвеститори от Германия, Австрия и България, проектанти и специалисти в областта на дървените конструкции.

 Кметът на община Казанлък г-жа Галина Стоянова поздрави собствениците и колектива на фирмата с новата им придобивка и им връчи паметен знак на общината, като увери присъстващите, че местната власт винаги се е стремяла да подкрепя начинанията на бизнеса и цени високо постигнатото от ЕКОЗИД. Вече 15 години компанията има за цел да наложи нова система за бързо и качествено строителство на топли, здравословни и екологични сгради за обитаване.

 Новооткритата  фабрика на компанията разполага с цех за производство на дървени конструкции и монтаж на сглобяеми къщи и с административна част, построена по метода на дървената скелетно гредова конструкция. При изграждането й са използвани съвременни материали и самата тя покрива на 100% най-високите европейски стандарти за екологичност, енергоефективност и комфорт на обитаване. Тук са разположени офисите на проектантския екип, както и на отдела за работа с клиенти. В специална презентационна зала са изложени макети на различните стандарти на сглобяемите къщи, произвеждани от ЕКОЗИД, а именно ECOSTANDART, ECOCOMFORT и ECONATURE.

 Производствената част е оборудвана с единствените в България високотехнологични програмни многооперационни центрове за заготовка на дървени елементи, използвани в монтажа на сглобяеми къщи, ферми за производствени халета и сложни дървени конструкции. Монтажът на произведените елементи се осъществява на специален стенд, който гарантира качество на крайното изделие и висока степен на завършеност в заводски условия. Така организирания производствен процес гарантира бързина и високо качество на довършителните дейности на строителната площадка. Проектирането и изпълнението на новата производствена база е изцяло дело на екипа на ЕКОЗИД.