Митове за сглобяемите къщи.

митове за сглобяемите къщи 

 Новите идеи, заедно с напредъка в технологиите значително подобриха характеристиките на сглобяемите къщи. Това се отнася за всеки аспект от производството и строителството до довършителните работи. Използваните конструктивни материали се обработват и сглобяват по-точно и качествено за по-кратки срокове. Изчисляването на дървената конструкцията, както всеки отделен детайл към нея са в комплект с дизайнерските архитектурни проекти отличават сглобяемите къщи от останалите.

 Отличното качество на строителните материали, перфектното изпълнение на монтажа и използваните изолации са в основата на пасивните и нискоенергийни сглобяеми сгради ЕКОЗИД. Това е гаранция за дългогодишна експлоатация и ненадминат комфорт на обитаване. 

 Въпреки този неуспорим прогрес, все още съществуват някои лъжливи митове за сглобяемите къщи. Те трябва да бъдат изместени от многобройните предимства и доказани факти в полза на сглобяемото нискоенергийно строителство. Ето някои от най-често срещаните, неверни митове за сглобяемите къщи и истинските факти, които стоят зад тях.

 

Мит № 1

  • Сглобяемите къщи са с ниско качество •

 » Технологиите при проектирането, производството и строителство на сглобяеми къщи с дървена конструкция са еволюирали изключително много през последните 20 години. Професионалните материали и автоматизираните производствени линии, с които се изграждат са на най-високото ниво на енергоефективност. Затова сглобяемите жилища с дървена конструкция са нискоенергийни и пасивни сгради създадени с мисъл за бъдещето. Технологичният напредък предефинира образа на сглобяемите домове. Тези жилища са екологични, комфортни и нискоенергийни. Благодарение на естествените материали, като дървесината и на изолациите си сглобяемите сгради са най-добрият избор за нов дом. Съвременните сглобяеми къщи са превърнати в по-сложни жилищни пространства, произведени с високо качество и икономическа ефективност. Всъщност професорът по строителна устойчивост на университета „Къртин“ Питър Нюман описва сглобяемите сгради, като „жилища от следващо поколение“ именно заради ефективността на разходите, конкурентоспособността и производителността.


 

Мит № 2

• Сглобяемите конструкции са квадратни, без никакво разнообразие • 

» Погрешното схващане, че сглобяемите конструкции са квадратни, може да бъде свързано с идеята, че дървените стени и панелите могат да доведат само до структурата тип „кутия“. Тук всеки модул, който обикновено има форма на куб, се счита за уникално пространство, което може да бъде прикрепено към други модули за сглобяване на дома. Производителите на сглобяеми къщи, като ЕКОЗИД са постигнали изключителен напредък в изграждането им. Благодарение на съвременните технологии и строителните материали, с които разполагат нашите конструкторни специалисти и архитекти, с лекота ще Ви предоставят професионални висококачествени варианти на проекти. Освен това те ще са в състояние да изготвят Идеен Проект изцяло по Ваше задание, като дори може да ни предоставите и Идеен Проект направен от друга фирма.


 

Мит № 3

• Предлагат се само няколко типови проекти, като не се променят •

» Всъщност фирма ЕКОЗИД си сътрудничи с дизайнери от световна класа. Затова предлагаме естетически привлекателни конструкции и висококачествено строителство на сглобяеми пасивни или нискоенергийни къщи. Ние разполагаме с голямо разнообразие от идейни проекти, които ще отговорят и на най-високите Ви изисквания за дизайн и функционалност. Всички наши проекти на сглобяеми къщи се предлагат в 4-ри различни варианта на изпълнение. Това са ЕКО-ИКОНОМИК, ЕКО-СТАНДАРТ, ЕКО-КОМФОРТ и ЕКО-НАТУР. Предлагаме Ви и избор от три степени на завършеност, за да имате пълна свобода при взимането на решение.

 Нашата цел е да създадем Вашето мечтано нискоенергийно жилище с дървена конструкция. Точно затова всеки предлаган типов проект на ЕКОЗИД може да бъде променян и модифициран при желание от Ваша страна. Това е още едно доказателство, че целият екип на фирмата се стреми да предостави на Вас и Вашето семейство мечтания дом.


 

Мит № 4

   • Сглобяемите къщи не са дълготрайно построени •

 » Произведени с прецизно инженерство, по-високи стандарти за проектиране и иновации в строителството, сглобяемите конструкции гарантират, че притежават структурна цялост и вечен дизайн, което ги прави полезна инвестиция. Наблюдавани са строги мерки за намаляване на производствените дефекти. Всяка сглобяема дървена сграда претърпява структурна, механична, електрическа и водопроводна (SMEP) инженерна оценка.


 

Мит № 5

• Сглобяемите къщи са само за масовия пазар •

 » Това може да е вярно в миналото, когато в САЩ сглобяемите сгради били произвеждани, като евтини жилища за завръщащите се ветерани от Втората световна война, нуждаещи се от домове. Предимствата на този вид строителство, като топлоизолация, звукоизолация, гъвкавост на дизайна и по-кратък период за изграждане са само малка част от нещата, в които сглобяемите къщи са надминали монолитните сгради. Използваните строителни материали за производството на сглобяеми дървени къщи са естествени, екологични и много висококачествени. Тези фактори превръщат сглобяемите къщи в първокласни недвижими имоти. Тази тенденция предизвиква подновен интерес към сглобяемите домове. Съответно, прогнозира се, че глобално ще се произведат повече от 1,1 милиона жилища през 2020 година. Първокласните дизайнерски сглобяеми конструкции за дома вече са достъпни за по-голям пазар, като пресичат различни класове и разнообразни предпочитания. С широка гама от варианти и предложения, които са стилни, луксозни, гъвкави и дълготрайни, сглобяемите къщи стават все по-привлекателни и достъпни.

 Съществуват и други митове за сглобяемите къщи. Почти всеки от тях е също толкова стар и грешен. Всички те отстъпват на доказателствата за предимствата на сглобяемите нискоенергийни и пасивни къщи ЕКОЗИД.


ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ: