Построена нискоенергийна къща - село Момино

построена нискоенергийна къща Момино

 Напълно завършена нискоенергийна сглобяема къща построена от ЕКОЗИД в село Момино, община Търговище през 2016 година. Просторна едноетажна, еднофамилна къща, състояща се от гараж отделно от основната сграда на площ от 40.00 квадратни метра и жилищна част включваща хол, три спални, кухня, хоби зала и две бани с тоалетни. Степента на завършеност е ДО КЛЮЧ, като разгънатата застроена площ (РЗП), с което разполага построената сглобяема къща е 198.71 квадратни метра. За отоплението на сглобяемата къща и подгряване на топлата вода за битови нужди се използват термопомпи, които черпят енергия от атмосферния въздух и слънчевата радиация. Това е един иновативен за България метод, който осигурява изключителни икономии при експлоатацията на жилището. Отпадъчните води се отработват от локална пречиствателна станция.

 


Изпрати запитване до ЕКОЗИД!


 

 Конструктивните елементи на построената сглобяема къща в село Момино са заготвени в производствената база на ЕКОЗИД в село Черганово, община Казанлък. За изработката им е използван иглолистен, сух дървен материал с остатъчна влажност 12 - 14 %. Качеството на дървесината и специалната й предварителна обработка гарантират липсата на заболявания и вредители.

 Конструктивните връзки на построената сглобяема къща в село Момино са гъвкави и надежни при земетресения и ураганни ветрове. Те се изпълнени със специални неръждаеми крепежни елементи на фирма ROTHOBLAAS. Дървената конструкция е захваната здраво към стоманобетоновата основа чрез анкерни болтове.

 Като основен изолационен материал за постъроената сглобяема къща в село Момино, използвахме минерална вата KNAUF. Нейното поведение при пожар е от най-високо ниво, а именно от Евроклас А1.

 В конструкциите използвахме OSB плоскости на австрийската фирма EGGER. Това е
висококачествен европейски продукт. OSB3 се произвежда съгласно предписанията на EN 300. Техническите показатели покриват напълно изискванията за носещи конструкции във влажна среда.