Метални керемиди за покривно покритие при сглобяемите къщи.

Металните керемиди се произвеждат от висококачествена, горещо поцинкована стомана с финишно полиестерно покритие. Устойчивите на атмосферни влияния защитни слоеве са предварително нанесени в заводски условия, при строг контрол и с висока прецизност.

Какво трябва да знаем за металните керемиди?

 

Металните керемиди са с ниско тегло.

Металните керемиди тежат само 5 кг./м2. Покрив на сглобяема къща от 150 м2 с метални керемиди ще тежи само 750 кг. Ако бъде изпълнен с битумни керемиди, ще тежи приблизително 1500 кг., а с керамични или бетонни - цели 6750 кг.


 

Устойчивост на огън.

Металните керемиди се изработват от 100% негорими суровини. Алтернативи, като битумните системи се изработват от силно запалими петролни деривати.


 

Екологичност и чистота.

При монтаж на метална покривна система не се отделят никакви отпадни продукти, които да оставят следи върху околната среда. Не се използват лепилни смеси, нито имат свободно положени посипки, които да се ронят и запушват отводнителните системи.


 

Водоплътност.

Металните керемиди са едроплощно покритие с идеална, плътна сглобка. Листите са с 1100 мм. покривна ширина, а дължината е средно 2200 мм., т.е. 1,36 л.м. фуги за м2 покривна площ. При често срещан модел бетонни керемиди, фугите са 7 л.м./м2! 80% по-малко фуги, 80% по-малка възможност за навлизане на вода!


 

Гладка повърхност.

Гладката повърхност на металните керемиди не позволява задърване на замърсявания, образуването на мъхове, плесени и лишеи. Листа, прах и други естествени продукти се отмиват лесно дори при слаб валеж.


 

Устойчивост на резки температурни промени.

Стоманата е еластичен и здрав материал, изключително устойчив на резки температурни промени. Керемидите изработени от метал не попиват вода, не се ронят от повърхностно обледяване и не образуват микропукнатини в следствие на температурни цикли.


 

Перфектна геометрия и бърз монтаж.

Металните керемиди са с постоянна геометрия. В процесът на производство не преминават през интервенции, които могат да доведат до деформации. Сглобките си пасват идеално, а монтажът е бърз и интуитивен.


 

Сигурни дори при нисък наклон.

Металните керемиди могат да се полагат при покриви на сглобяеми къщи с минимален наклон 14 градуса. При определени условия, могат да гарантират водоплъност дори при наклон от 8 градуса!


 

Устойчивост на градушки и ветрове.

Керемидите се монтират върху двойна дървена летвена скара чрез самонарезни винтове с гумено уплътнение, което Ви гарантира висока издръжливост на бурни ветрове. Синусоидалната геометрия спомага за устойчивостта на градушки, като разсейва кинетичната енергия на зърната.


 

Металните керемиди не шумят.

За разлика от покриви с термопанели или профилирана трапецовидна ламарина, системите с метални керемиди се монтират върху скара от дървени летви, които са през разстояние 30-40 см. Листите захванати с винтове, с метална шайба и гумено уплътнение, стъпват плътно върху тях, като това не им позволява да вибрират и издават досаден шум при силен валеж.


 

Еластичност.

Металните керемиди са еластични, което ги прави перфектни за полагане върху обли повърхности или реновиране на стари покриви с неравности.