ПРОФЕСИОНАЛНИ МАТЕРИАЛИ
вижте повече

Материали за професионалисти. ЕКОЗИД използва само най-висококачествени материали за строителството на сглобяеми пасивни и нискоенергийни къщи и сгради.

PAVATEX

 Pavatex е основана през далечната 1932г. в Швейцария. Производител е на висококачествени изолационни плоскости от дървесни частици с уникални топлоизолационни характеристики. Тя е абсолютен пионер в областта, предлагайки не само отделни изолационни продукти, а цялостни устойчиви интегрирани системи и решения за пълна изолация на съвременни сгради – от реновирането на традиционни двускатни конструкции или напълно функционални системи за съвременни плоски покриви, през решения за вътрешна и външна изолация на масивни и леки стени, до устойчиви на натиск, топло- и шумоизолиращи подови системи, гарантиращи защита от влага, мухъл и плесен…

 Също както ЕКОЗИД, Pavatex вярва в устойчивото развитие и екологичните строителни решения. Непрестанният стремеж към подобрение на продуктите, модерният и ефективен производствен процес и използването на един напълно естествен материал, какъвто е дървеният, обуславят изключителните изолационни характеристики на Pavatex продуктите.

Каталог

Egger

 EGGER OSB са трислойни ламинирани плоскости от микрофурнири (нишки), произведени съгласно DIN EN 300. Специалната геометрия на нишките както и ориентацията им в повърхностните слоеве осигуряват добри технически свойства.
Стандарти и дебелини на EGGER OSB плоскостите:
1. EGGER OSB 3 е многофункционална плоскост за суха и влажна среда с различни приложения:
* Производство на дървени конструкции.
* Вътрешни довършителни работи.
* Производство на опаковки.
* Вътрешен дизайн.
* Производство на различни видове кофражи за бетон.
Плоскостите се произвеждат с шлифована или нешлифована повърхност. Същите могат да бъдат с нут и перо или равни ръбове.
2. EGGER OSB 2 се използва в суха среда. Предлага се с нешлифована повърхност. Има следните приложения:
* За обзавеждане на магазини
* Дървени конструкции
* Производство на опаковки
3. EGGER OSB 4 TOP се използва за дървени конструкции, с техническо одобрение Z-9.1-566. При производството й се използват много тънки нишки и в резултат качествата и превъзхождат средните технически показатели. Това е продукт с повишена твърдост. Намира приложение в:
* Производство на дървени конструкции.
* Вътрешни довършителни работи.
* Изграждане на търговски и промишлени обекти.
Използва се в сухи и влажни условия. Има висока стабилност на размерите и ръбовете.

KVH ® дървесина

 KVH ® е строителен дървен материал с точно определени характеристики, разработен да отговори на високи изисквания на съвременното строителство. Благодарение на технологията му на производство същият е устойчив на напуквания. KVH ® материала се добива от смърч, ела, бор, лиственица. Подходящ е особено за строителството на сглобяеми къщи с дървена конструкция и дървен материал за жилищно строителство. За съвременните дървени конструкции (сглобяеми къщи с дървена конструкция, покривни конструкции идр.) дървесната влажност не трябва да превишава 18%. В действителност KVH ® дървения материал се изсушава в пещ за максимално съдържание на влага 15±3%. Друга особеност на KVH ® материала е, че биченето се извършва по такъв начин, че да се избегнат остатъчни напрежения, които биха довели до напукване. Той е устойчив на дървояди и насекоми, благодарение на обработката му в пещ за сушене с температура > 55 ͦв продължение на повече от 48 часа и по-нататъшното му третиране с импрегнатори за консервиране и лечение може да бъде отменена в съответствие с Европейските стандарти за запазване на дървото. Конструктивната дървесина е преминала през сортиране съгласно нормата EN14081-1. Визуалното сортиране се извършва съгласно DIN4074-1, а клиноназъбното слепване – съгласно EN 385, което дава възможност за производство на греди с дължина до 13м.