Как производството на сглобяеми къщи в заводски условия и използването на дървесина повишават качеството и скоростта на строителство?

 Сглобяемото строителство с дървена конструкция не е нова концепция за архитектите, но нейното използване очевидно нараства. С днешния ограничен пространствен капацитет, индустриалната стратегия на архитектурното производство се измести към всеобхватно ефективен подход . В някои случаи изграждайки проекти на сглобяеми сгради само за дни. Това е възможно чрез доброто планиране, предварителното производство и използването на материали от дървесина. Постигането на високо ниво на енергийна ефективност улеснява оптимизирането на разходите, както при самото строителство така и при експлоатация на построените сглобяеми къщи и сгради с дървена конструкция.

 Сглобяемите дървени компоненти, използвани, както в дървени рамки, така и в дървени конструкции от масивна дървесина, помогнаха за решаването на много дизайнерски и инженерни предизвикателства. В допълнение към ефективността на материала и времето, намалените отпадъци и контрола на разходите, сглобяемите дървени сгради предлагат предимствата на високоефективните и енергийно ефективни пасивни проекти.


 

Какво представляват сглобяемите конструкции и какъв е техният процес от производство до монтаж?

 

 Практиката за сглобяване на строителни елементи е възприета за първи път в Съединените щати през миналия век. След Втората световна война имаше нужда от качествени жилища на достъпни цени, което доведе до тласък на „сградите с комплекти от части“. В днешно време иновативните дигитални инструменти правят сглобяемостта много по-лесна.

 За да можете да извършите строителството във възможно най-кратки срокове, да намалите поддръжката и да избегнете загубата на строителни материали, трябва да има определен процес на строителство. Той трябва да зачита архитектурния подход и интегрира всички съоръжения на структурата. Краткото планиране стандартизира процеса на строителство и намалява времето за монтаж на място. В допълнение, контролираната среда, в която се произвеждат компонентите, произвежда висококачествен и прецизен краен продукт. След изработването и подготовката на дървените компоненти в цеха, стените се сортират, товарят се на камиони и се откарват на обекта за незабавно сглобяване.


 

Характеристики на сглобяеми къщи от дървен материал.

 

Гъвкавост на дизайна при сглобяемите къщи с дървена конструкция.

 

 Тъй като производството се извършва извън обекта, сглобяемите къщи дават на клиентите множество алтернативи на стандартните жилищни структури. Всеки клиент има възможността да избере конкретен дизайн и да интегрира всяка услуга, която желае. Тъй като дървото е универсален материал с няколко възможности за дизайн, той предоставя на клиента набор от дизайнерски селекции и облицовки.


 

Ефективност на сглобяемите къщи с дървена конструкция.

 

 При сглобяемите къщи ефективността е почти универсално предимство. За тези, които живеят според манталитета на „времето е пари“, тези жилища обещават по-ниски разходи за строителство при по-бърз график. Основата на сградата може да се излее през времето, когато фирмата наета за строителство подготвя компонентите на конструкцията в производствения си цех. Тъй като конструкцията се произвежда във фабрика, броят на техническите грешки е много по-малък от обикновените строителни проекти, спестявайки време за корекции и повторения. В допълнение към скоростта, бюджетът на сглобяемите конструкции може да бъде по-лесен за изпълнение поради по-ниските съкращения и загуба на материали и време. Докато строителните компоненти може да изглеждат по-скъпи отначало, общите разходи след строителството на място са сведени до минимум.


 

Устойчивост при сглобяемите къщи с дървена конструкция.

 

 Устойчивостта на сглобяемите къщи с дървена конструкция произтича от тяхното намалено количество отпадъци, ефективна екологична ефективност и гъвкавост на материалите, създавайки страхотна връзка с природата.