Строителни разходи за къща

строителни разходи за къща 

 Как се изчислява цената за изграждане на нова къща и как може да я намалите чрез предварително проучване. Когато решите да построите Вашия мечтан нов дом, трябва да имате конкретен план за това и да разполагате с бюджет за определените етапи от строителството му.  Трябва да знаете каква ще е стойноста на работните дейности на мечтания от Вас дом. Тук ще опишем основните фактори, които определят цената за изграждане на нова жилище.

Строителни разходи за къща:


» Цената на имота - Знаете ли дали имотът Ви е на равен терен или не е? Теренът на имота, който изграждате, може да повлияе на цената на подготовката, а от там и на цената на новото строителство на дома Ви.

» Размерът на къщата - Ще ви струва повече да построите малък дом, отколкото да построите по-голям. Това е така, защото при изграждането на по-голяма къща разходите се разпределят върху площта на земята. Освен това струва по-малко да се построи двуетажно жилище със същата площ, като едноетажна къща. Това е така, защото двуетажните къщи имат по-малки основи и покриви.

» Избраният дизайн на къщата - Сградите с правоъгълни форми и обикновен дизайн струват по-малко. Цената на проектирането, както и на изграждането при тях е значително по-ниска. Проектите, които са замислени с повече ъгли и чупки във дизайна излизат по-скъпо на Инвеститора.

» Кухнята, банята и мокрите помещенияТова са най-скъпите зони при изграждане на сглобяеми къщи. Когато използвате други примери, за да изчислите разходите си за строителство, уверете се, че те са със сходни характеристики като тези, който Вие желаете.

» Повишаването на инфлациятаОсвен, че намалява покупателната си способност, инфлацията увеличава и разходите за строителство с около 7% годишно. Когато използвате други вече построени сглобяеми къщи, като ориентир за очакваните разходи, бъдете сигурни, че те са завършени преди по-малко от година. По този начин представа Ви ще бъде актуална и няма да си съставяте грешна представа за разходите, защото сте стъпили на неактуална информация.

» Какво е състоянието на строителния сектор в дадения момент - Ако в годината, която сте решили да започнете изграждането на къщата си, строителния сектор е в криза, това ще Ви бъде от полза. Колкото повече строителни обекти се изпълняват, толкова повече се покачва цената на строителството, като цяло. В моменти на криза и липса на нови проекти строителните фирми нямат работа за служителите си. Оттам идва и плюсът, защото ще са по-готови да направят компромис в цената, която ще Ви искат за извършването на строителството.

» Характеристики на сградата - Положете усилия предварително да сте запознат с всички спецификации и характеристики на избрания вид строителство, който ще използвате за строежа на сградата.

 Ако имате въпроси, на които Ви е трудно да намерите отговор, не забравяйте, че може винаги да се обърнете към нас. Ние с радост ще Ви помогнем да реализирате мечтите си за нов дом.